Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твГолемият проблем в България е

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твГолемият проблем в България е
Коментари Харесай

Д-р Илиев: Неизбежни са строгите мерки в България, те могат да дойдат и от самосебе си заради твърде много болни

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Големият проблем в България е ниския % на имунизиране. В момента числата на заразяване сред България и Швейцария са доста сходни. Но сега в Швейцария имаме приблизително по 1-2 умряли с К19, а в България последните дни са приблизително 30. Така че ограниченията ще се затегнат от самосебе си, тъй като системата ще бъде претрупана.

Това разяснява в ефира на Нова тв доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория по по инфекции на мозъка в Берн.

В момента в Шриланка, която е надалеч от България по организация, има цялостен локдаун, защото публичния живот е неподвижен от заболяването. Това е нещото, което извънредно доста ме тормози. Този нов, доста по-заразен вид, който имаме сега и ниското число на имунизация в България, ще стане неизбежно стягането даже и без интервенция на страната, ще се стигне до обстановка, в която просто ще има доста заболели, уточни доктор Илиев.

Категорично не е правилно, че естествения имунитет при преболедуване е по-силен от имунизацията. Естественият имунитет не е повече от година. Преболедуването крие големи опасности, по-опасен е от грип, приказваме за трайна инвалидизация в някои случаи, с доста неприятни затруднения. Моля хората да не подценяват вируса, тъй като това не е простуда, уточни той.

Никога не е късно да се имунизираме. И съветът ми е да не се отсрочва тази операция, уточни той.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР